• DERİN Bİ NEFES ALIN VE BİZE KATILIN

Sık Sorulan Sorular -


Sualtında olmak sizin olmayan bir dünyayı tüm güzellikleriyle keşfetmektir. Yerçekimsiz bir ortamda olmak gibi tarifsiz bir keyif yaşamaktır.
Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa tüplü dalışa istediğiniz her zaman başlayabilirsiniz. İlk adımı PADI ya da CMAS başlangıç seviyesi dalış eğitimimizi alarak atabilirsiniz.
Dalış, yapılması gerekenler doğru olarak yerine getirildiği sürece kolay, keyifli ve güvenli bir spordur. Başlangıç seviyesi dalış eğitimleri; teorik, havuz ve pratik deniz eğitimi olmak üzere 3 aşamalı olmak üzere gerçekleştirilmektedir.
Her pazartesi günü başlangıç seviyesi dalış eğitimlerimizi gerçekleştirilmekteyiz. Bu 4 günlük eğitimi takip eden hafta sonunda deniz eğitiminizi de tamamlayarak 1 hafta gibi kısa bir sürede sertifika (bröve) almaya hak kazanabilirsiniz.
Dalışa başlayabilmek için en az 14 yaşında olmak gerekmektedir ve sağlık koşulları el verdiği sürece üst yaş sınırı yoktur.
Yaş sınırını aşmış olmanız ve herhangi bir sağlık problemi yaşamıyor olmanız yeterlidir.
Dalışa başlamak için kendinizi iyi hissediyor olmanız yeterlidir ancak daha güvenli bir başlangıç yapabilmek istiyorsanız, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Deniz ve Sualtı Hekimliği'nde dalış sporuna yönelik kontrolden geçebilirsiniz.
Sınıflarımız maksimum 8 kişiliktir.
Eğitimlerimizi, 1. Levent- İstanbul ofisimizde gerçekleştirmekteyiz.
Hayır kendinizi kurtaracak kadar yüzme bilmek yeterlidir.
Tüm hobi ve spor dallarında olduğu gibi yapacağınız harcama kendi zevkinize göre az ya da çok olabilir. Bunu kendi tercihlerinize göre siz sınırlandırabilirsiniz.
Dalışa başlamak için mayonuzu, terliklerinizi ve havlunuzu yanınızda getirmeniz yeterli. Gereken tüm dalış ekipmanları dalış sırasında Deepist tarafından sunulacaktır. Daha sonra deneyim kazandıkça kendinize uygun olan malzemelerini yine Deepist’ten temin edebilirsiniz. Deepist, Scubopro ve Poseidon gibi seçkin dalış markalarının bayisidir.
Dalış ekipmanlarının tümü en rahat dalışı yapmaya olanak sağlayacak şekilde üretilmektedir. Dalış yaparken bu malzemelerin ağırlığını hissetmezsiniz.
Sportif dalış limiti maksimum 30 metredir. Başlangıç eğitimini (PADI veya CMAS) tamamlamış bir yıldız dalıcı maksimum 18 metreye kadar inebilir
Tüplerin içinde sadece oksijen değil solumakta olduğunuz hava vardır. Tüpteki hava da soluduğumuz hava gibi %21 oksijen ve %79 azot içerir.
Dalış tüplerinin dayanma süresi dalıcıdan dalıcıya değişiklik gösterir. Ayrıca ne kadar derine dalış yapılırsa o kadar fazla hava harcanır. Buna ek olarak dalıcının tecrübesi ve dalış koşulları da bu süreyi etkiler.
Kulaklarınızın acıması suyun basıncının kulak zarlarınıza etki yapmasındandır. Dalış eğitiminde kulaklarınızı ortam basıncına göre eşitlemeyi çok basit bir teknik ile öğreneceksiniz.
İstatistikler tüplü dalışın yüzmeden daha güvenli olduğunu göstermektedir. Dalış, kuralları izlediğiniz ve limitlerinize uyduğunuz sürece son derece güvenlidir.
Sualtı canlıları siz onları rahatsız etmediğiniz sürece size zarar vermezler.
Yumuşak lenslerinizi sualtında da kullanabilirsiniz. Ayrıca, maskenizin camlarını gözlük camınız gibi numaralı yaptırabilirsiniz. Bu konuda dalış merkezimizden yardım alabilirsiniz.
Discover Scuba adı verilen bir program ile bire bir dalış eğitmeni eşliğinde sığ bir derinlikte deneme dalışı yapabilirsiniz. Bu keşif dalışı öncesinde size, ekipmanları ve bazı temel teknikleri tanıtan kısa bir bilgi verilmektedir.
Ülkemiz dalış konusunda çok zengin seçenekler sunmaktadır. Ege ve Akdeniz başta olmak üzere tüm denizlerimizdeki uygun dalış noktalarında dalış yapılabilmektedir. Ayrıca, yurt dışında da sualtı cenneti denebilecek pek çok dalış bölgesi vardır. Dilerseniz Deepist’in yurt dışı dalışlarına da katılabilirsiniz.
Vurgun, dekompresyon hastalığının halk arasında yaygın olarak kullanılan adıdır ancak bu hastalığa yakalanmak sanıldığı gibi çok sık rastlanan bir durum değildir. Kurallara uyduğunuz ve limitlerinizi bildiğiniz sürece dekompresyon hastalığı riski çok azdır.
Başlangıç eğitimini bitirdikten sonra ileri eğitimlere devam edebilirsiniz. Ayrıca turlarımıza katılıp seviye atlamadan da dalış dünyasının güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Bu konuda dalış merkezi eğitmenlerimiz size yol gösterecektir.
Tüplü dalış yaparken zıpkınla balık avlamak kanunlarla yasaklamıştır. Ayrıca etik olarak da doğru bir davranış değildir.
Kendinizi rahat hissedip hissetmeyeceğinizi deneme dalışlarımıza katılarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca, sualtı düşünüldüğü gibi klostrofobik bir ortam değil aksine uçsuz bucaksız, son derece keyif veren bir ortamdır.
Dalış yapmak için çok iyi bir yüzücü veya sporcu olmanıza gerek yoktur. Sağlık sorunu olmayan herkes dalış yapabilir.
İnsan olarak karada yaşayan ve buna adapte canlılarız. Ait olmadığımız bir ortam olan sualtı için hassasiyet geliştirmeniz doğaldır ve zamanla sualtını daha iyi tanıdıkça tedirginliğiniz azalacak yerine keyifle vakit geçireceğiniz güzel anılar biriktireceksiniz. Sualtında dalış kurallarına uyduğunuz sürece boğulma riskiniz, yüzme sporu yapanlar kadardır.
Scuba İngilizce "Self Contained Underwater Breathing Apparatus" un açılımıdır. Tercümesi kendi kendine yetebilen sualtı soluma aparatı olan Scuba, eski çağlardan bu yana insanların sualtında daha fazla kalma çabaları sonucunda geliştirdikleri sistemdir.
Hayır, eğitiminiz havuz veya havuz şartlarını sağlayan denizde yapılmaktadır. Birkaç metre ile başlayan eğitiminiz yavaş yavaş, siz alıştıkça ve eğitiminizin gerekliliklerini yerine getirdiğinizde gerçekleşir. Başlangıç seviyesi olarak dalış limitiniz 18 metre dir.
Sportif dalış Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) branşları arasındadır.
Sportif dalış eğitimi, temelde aynı olmakla beraber farklı eğitim sistemlerince kişilere verilmektedir. Bu sistemler arasında en bilinen üç sistem PADI (Professional Association of Diving Instructors), CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques) ve SSI (Scuba Schools International’dır. Tüm bu sistemlerin farklı eğitim metodları ve sertifika aşamaları vardır. Türkiye sularında scuba dalış yapabilmek için Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) CMAS belgesi sahibi olmak veya diğer sistemlerin brövesi ile dalış yapılacaksa federasyondan dalıcı izin kimliği alınması gerekmektedir.
CMAS sistemi 1 Yıldız Dalıcı, 2 Yıldız Dalıcı ve 3 Yıldız Dalıcı diziliminde devam eder. PADI sistemi Open Water Diver, Advanced Open Water Diver, Rescue Diver ve Divemaster şeklinde sertifikalandırır. SSI Sisteminin sertifikalandırması Padi sistemiyle hemen hemen aynıdır.
Seçeceğiniz eğitim sistemine göre ileri eğitime geçiş prosedürleri farklıdır ancak temelde aynı sezon içerisinde orta seviye bir katılım ile birden fazla ileri eğitime katılabilirsiniz.
Dalış kayıt defteri eğitimleriniz de dahil, tüm dalışlarınızın kayıtlarının derinlik, zaman, su sıcaklığı ve dalışta neler gördüğünüze dair bilgilerin doldurulabileceği, aynı zamanda dalış tecrübenizin de belgelendiği defterdir.
Başlangıç aşamasında Deepist Dalış ve Doğa Sporları Merkezi’nin açtığı kurslarda, tüm eğitiminiz boyunca kullanacağınız dalış malzemesi ücretsiz olarak size kiralanmaktadır. Dalıcı olduğunuzda veya ileri eğitime devam etmek istediğinizde dilediğiniz merkezimiz ya da online mağazamızdan dalış malzemesi alabilir, malzemeler ile ilgili bizlerin görüş ve deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.
Dalış eğitimleri yaz sezonunda (Mayıs-Eylül) her hafta, kış sezonunda ise (Ekim-Nisan) iki haftada bir verilmektedir. Detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.
Dalış eğitimleri hangi sistemde olursa olsun belirli bir dizgeye göre yapılmaktadır ancak kurumsal ve VIP müşterilerimize uygun programlar çıkartabiliyoruz. Bireysel müşterilerimiz de kaçırdığı veya tekrar etmek istedikleri dersler konusunda yardımcı oluyoruz.
Türkiye sularında köpekbalığı türleri olsa da zararlı türler yok denecek kadar azdır doğada yürüyüş yaparken değişik yaratıklar görme ihtimalimiz ne ise sualtında da o kadar köpekbalığı veya benzeri canlılar ile karşılaşırız.
Kış mevsiminde dalış yapılabilir. Ekipmanınızda yapacağınız değişiklikler ile farklı şartlardaki sularda dalışlar gerçekleştirebilirsiniz ayrıca Deepist Travel’in çok seçenekli butik yurtdışı turlarını tercih ederek sıcak bölgelerde dalışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Sualtındaki algler ve deniz çayırları zarar vermek yerine ekosistem için çok önemli olmaları nedeni ile faydalıdırlar. Birçok deniz canlısı üreme ve barınma için algler ve deniz çayırlarını tercih eder. Bu sayede onların olduğu yerlerde daha fazla canlı görürüz ve yapı olarak ta neredeyse tamamının insana zararı yoktur.
Bazı teknik ve bilimsel dalışlar hariç sportif dalışta tek başına dalış yapılamaz
Sportif dalıcılar olarak sualtından sadece oraya ait olmayan çöpler haricinde hiçbir şey çıkarmıyoruz. Hatıra olarak almayı düşüneceğiniz ufacık bir kabuk bile başka bir canlının yuvası olabilir.
Tüplü dalış ile her türlü sualtı avcılığı kanunen yasaktır. Biz doğal güzellikleri yerinde ve kendi ortamlarında ziyaret edip gözlemliyoruz.
Dalış sertifikanız ile uzman olduğunuz mesleki alanlarda iş yapabilirsiniz. Dalış sektöründe çalışmak için dalış kariyerinizi geliştirmek ve Dalış Eğitmeni olmanız gerekmektedir. Bu konudaki Türkiye’deki az sayıda kariyer geliştirme merkezlerinden olan Deepist, deneyimli ekibi ile sizlere yardımcı olmaya hazır.
Sualtındaki güzel anılarınızı ölümsüzleştirmek size ayrı bir keyif verecektir. Dalış deneyiminizi arttırarak görüntüleme kalitenizi arttırabilir merkezimizin açmış olduğu uzmanlık kurslarına katılarak hobinizi geliştirebilirsiniz.
Olabilirsiniz ancak gerekli yeterliliklere, rol model olacak birikime ve ileri seviye eğitimler ile dalış tecrübenizi üst seviyeye çıkarmanız gerekmektedir.
Deepist Dalı ve Doğa Sporları Merkezi ve Deepist Travel sektörde öncü ve yenilikçi firmalardan biridir. Eğitmen ve çalışanlar genellikle kendi bünyesinden yetiştirdiği kişilerden oluşmaktadır. Ailemize katılmak için gerekli şartları sağladığınızda sizi de aramızda görmek bizi mutlu eder.
Hafta sonu turlarımızda dalışlar sonrasında bölgeyi genel olarak tanımlayabileceğimiz kadar gezebilecek vaktimiz oluyor ancak daha uzun süreli turlarımızda mutlaka bölge hakkında detaylı bilgiye sahip olacak kadar gezi planları yapıyoruz.
Dalış sertifikanız ile yetki belgeli herhangi bir dalış okulunda veya izninizi alarak kendi dalış arkadaşınız ile dalış yapabilirsiniz.
Back to top